Afspraak maken
Verandering doorgeven
Inschrijven
Nieuws | Tandarts Frank

Nieuws

 • Aantal signalen over fraude in de mondzorg neemt af
  true
  Het afgelopen jaar is het aantal signalen van mogelijke zorgfraude in de mondzorg ten opzichte van 2016 licht gedaald, van 110 naar 108. Dit schrijft het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ) in de Rapportage Signalen zorgfraude 2017. Read more »
 • Inspectie checkt correct klachtproces
  true
  De Inspectie ziet af en toe dat patiënten geen gehoor kunnen vinden met hun klacht bij tandartspraktijken. Ze gaat er daarom nu op toezien dat tandartsen op een goede manier omgaan met klachten van hun patiënten. Wat is belangrijk om te regelen? Read more »
 • Veel meer teer, nicotine en koolmonoxide in sigaretten dan gedacht
  true
  Sigaretten zijn nog veel schadelijker voor de gezondheid dan gedacht, blijkt uit onderzoek door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De gehaltes aan teer en nicotine zijn tot wel meer dan 20 keer hoger dan op de pakjes staat. Voor de KNMT en het KNMT Fonds Mondgezondheid onderstreept het onderzoek hoe terecht het is dat er - mede namens deze twee organisaties - aangifte is gedaan tegen de tabaksproducenten. Read more »
 • Patiënt wil medisch dossier of financiële gegevens vernietigd: mag dat?
  true
  De nieuwe privacywet AVG geeft patiënten meer rechten ten aanzien van het verwerken van persoonlijke gegevens. Zo heeft een patiënt er recht op dat een tandarts desgewenst zijn gegevens vernietigd. Maar geldt dat ook voor het medisch dossier? En voor financiële gegevens van wanbetalers? Read more »
 • Gratis tijdschriftenpakket voor KNMT-leden
  true
  Wilt u gratis kennismaken met de Leestafel? Bestel dan eenmalig en vrijblijvend een gratis tijdschriftenpakket met minstens 15 luxe bladen. Read more »
 • Mondzorg wil liefst onderzoek naar gedragsverandering bij patiënten
  true
  Wat is de meest effectieve methode om patiënten te stimuleren tot gedragsverandering? Dat is de vraag die mondzorgprofessionals op de eerste plaats zetten als het gaat om behoefte aan toekomstig onderzoek. Dat bleek maandag 4 juni tijdens een rondetafelbijeenkomst van de Kennisagenda Mondgezondheid, waar de top 10 onderwerpen besproken werden waarover mondzorgverleners informatie in hun praktijk kunnen gebruiken. Read more »
 • Welke rolstoelgebruiker kun je zelf behandelen?
  true
  Niet van iedere patiënt in een rolstoel is meteen duidelijk of deze in een tandartspraktijk kan worden behandeld. Bijgaand stroomschema uit het British Dental Journal (BDJ) helpt om na te gaan of je de rolstoelpatiënt zelf kunt behandelen of dat je beter kunt verwijzen naar een tandheelkundige centrum dat voor rolstoelgebruikers is ingericht. Daar is vaak een tillift of rolstoelkantelaar aanwezig. Read more »
 • Onderzoek naar wensen en motieven jonge tandartsen
  true
  Hoe kijken jonge tandartsen aan tegen hun beroepsleven? Deze vraag wil Luuk van den Bosch  – zesdejaars student tandheelkunde aan ACTA –  in samenwerking met de afdeling onderzoek van de KNMT, beantwoorden in zijn afstudeerscriptie. Daartoe stuurt hij de komende maand aan tandartsen afgestudeerd tussen 2013 en 2017 een vragenlijst. Read more »
 • Minister belooft capaciteitsonderzoek nog voor de zomer naar de Kamer te sturen
  true
  In antwoord op vragen van Kamerlid Van Gerven (SP) heeft minister Bruins beloofd het Panteia-onderzoek naar de capaciteit in de mondzorg voor het zomerreces naar de Kamer te sturen. Aanleiding voor de vragen was een artikel in het AD over een dreigend tandartsentekort door het wegblijven van buitenlandse tandartsen. Read more »
 • Wacht even met tekenen verwerkersovereenkomst GSN
  true
  Veel tandartsen hebben vragen over de verwerkersovereenkomst die het bedrijf GSN, aanbieder van het tandheelkundig administratiesysteem Simplex, aan ze voorlegt. De KNMT gaat met GSN in gesprek over de overeenkomst. Leden wordt aangeraden nog even te wachten met tekenen. Read more »