Afspraak maken
Verandering doorgeven
Inschrijven
Nieuws | Tandarts Frank

Nieuws

 • 5 tips voor een veilige praktijk
  true
  Een ongeluk zit in een klein hoekje – het is een cliché maar wel al te waar. Vijf praktische tips om de praktijk veilig te houden voor medewerkers en patiënten. Read more »
 • Vijfjaarscontract in de mondzorg niet mogelijk
  true
  Steeds meer werkgevers willen de invoering van een vijfjaarscontract, meldt De Telegraaf. Momenteel wordt de mogelijkheid voor zo’n contract incidenteel in sommige cao’s opgenomen, na overleg tussen werkgevers en vakbonden. Read more »
 • Overzicht prestaties met elementnummer aangepast 
  true
  Bij het declareren of factureren van bepaalde prestaties moet verplicht het elementnummer worden vermeld waarop de behandeling van toepassing was. Het overzicht met prestaties waarbij dat het geval is, is recent aangepast. Dat is gebeurd op basis van de NZa-tariefbeschikking per 1 januari 2018. Read more »
 • Nieuwe datum AVG-webinar: 24 januari
  true
  Het webinar over de Algemene Verordening Gegevensbescherming voor KNMT-leden is verplaatst naar woensdag 24 januari. Read more »
 • Een patiënt wordt onwel, wat nu?
  true
  Flauwvallen, een aanval van hypoglycemie krijgen of zelfs een hartaanval: een patiënt kan plotseling onwel worden terwijl hij in de behandelstoel ligt. Als u weet wat u moet doen, kan dat levens redden – daarom 5 handige tips. Read more »
 • Handreiking Wkkgz voor ZZP’ers in de mondzorg
  true
  Werkt u als ZZP-tandarts? Ook dan moet u voldoen aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Hoe u dat precies kunt doen, staat op een rijtje in de ‘Handreiking Wkkgz voor Zzp’ers in de mondzorg’. Read more »
 • Nieuwe regelgeving radiologie op komst
  true
  Er is nieuwe regelgeving op het gebied van radiologie op komst. Met ingang van 6 februari 2018 treedt het Besluit Basisveiligheidsnormen stralingsbescherming (Bbs) in werking. Dit heeft gevolgen voor mondzorgpraktijken. Read more »
 • Besluiten DMO en MKA voor instemming naar minister
  true
  Het College Tandheelkundige Specialismen (CTS) heeft op 8 december 2017 de geactualiseerde besluiten Besluit Dento Maxillaire Orthopaedie en Beluit Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie vastgesteld. De besluiten zijn inmiddels ter instemming aangeboden aan minister Bruno Bruins van Medische Zorg en Sport. Read more »
 • Code M10 met machtiging bij meer dan 2 keer per jaar
  true
  Voor code M10, fluoride applicatie methode I, is een machtiging vereist vanaf de 3e keer in een jaar voor jongeren onder de 18. Dit ging in per 1 januari 2018. Read more »
 • Mondzorg en zorgverzekeringen in 2018: wat verandert er?
  true
  Wat verandert er in de prestaties, vergoedingen en verzekeringen in de mondzorg vanaf 1 januari? De KNMT zet de belangrijkste wijzigingen voor u op een rijtje. Read more »